Direktlänk till inlägg 18 mars 2008
Chokladbiskvier
ca 20 st
2 äggvitor
400g mandelmassa
100g mörk blockchoklad till garnering
Smörkräm
100g smör
1½dl florsocker
1 äggula
2 msk kakao
Blanda äggvitor och mandelmassa till en smidig massa. Klicka eller spritsa ut rundlar av en femkronas storlek på en balplåtspappersklädd plåt.
Grädda kakorna i 200 grader i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg. Lossa kakorna direkt från plåten och låt dem kallna. Blanda alla ingredienser till smörkrämen i en skål. Vispa krämen tills den blir ljus och fluffig. Vänd kakorna så att den platta sidan kommer upp. Klicka på smörkrämen så att det bildas en topp. Ställ i kylen minst en timme.
Smält blockchoklad. Doppa smörkrämstoppen i den smälta blockchokladen och låt stelna. Förvara kakorna kallt.
Konditorns kommentar:
Mina "toppar" är ganska obefintliga men jag antar att övning faktiskt ger färdighet. Smakmässigtvar de väldigt omtyckta. Ska köpa hem lite citruslikör så att jag även kan göra vita chokladbiskvier :)
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|