Direktlänk till inlägg 18 mars 2008

Blåbärscheescake

Av Jessica - 18 mars 2008 09:44


Blåbärscheesecake


Botten
200 g digestivekex
75 g smör
0,5 dl socker


Fyllning
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3,5 dl kesella, 1 % fett
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
100 g vit choklad


Botten:
Sätt ugnen på 150 grader. Kör kexen i mixer eller smula för hand. Smält smöret och rör ner smulorna och sockret. Pressa ner blandningen ordentligt i botten av formen. Baka den ljusbrun, ca 12 minuter.


Fyllning:
Mixa blåbären till en slät puré. Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll massan i formen. Baka i 150 grader i ca 75 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten.


Garnera med vit choklad som är riven på den grova delen av rivjärnet eller hyvlad med en kniv. Pudra florsocker över.



Cheesecakeälskarens kommentar:

Det finns också ett nytt recept på blåbärscheesecake från bloggen HÄR!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards