Direktlänk till inlägg 18 mars 2008
Blåbärscheesecake
Botten
200 g digestivekex
75 g smör
0,5 dl socker
Fyllning
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3,5 dl kesella, 1 % fett
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
100 g vit choklad
Botten:
Sätt ugnen på 150 grader. Kör kexen i mixer eller smula för hand. Smält smöret och rör ner smulorna och sockret. Pressa ner blandningen ordentligt i botten av formen. Baka den ljusbrun, ca 12 minuter.
Fyllning:
Mixa blåbären till en slät puré. Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll massan i formen. Baka i 150 grader i ca 75 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten.
Garnera med vit choklad som är riven på den grova delen av rivjärnet eller hyvlad med en kniv. Pudra florsocker över.
Cheesecakeälskarens kommentar:
Det finns också ett nytt recept på blåbärscheesecake från bloggen HÄR!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|