Direktlänk till inlägg 18 mars 2008
Pinjenötskakor
Ingredienser, 30 st
400 g mandelmassa
3 msk smör-&rapsolja
1 äggvita
1 dl pinjekärnor
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175grader. Riv mandelmassan. Blanda den med smör-&rapsolja och vispad äggvita. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över pinjekärnor. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, låt svalna. Sikta över florsocker.
Konditorns kommentar:
Jag använde enbart rapsolja då jag missade att köpa hem denna variant. Kakorna blir krispiga vid kanterna och sega i mitten. Hade pinjenötter varit billigare hade jag förätit mig på dessa kakor!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|