Direktlänk till inlägg 24 januari 2010

Snabbglass med hallon och röda vinbär

Av Jessica - 24 januari 2010 21:00


Snabbglass i alla dess former




Ibland måste man bara ha glass. Speciellt fram mot kvällskvisten och nu när jag slutat äta choklad får man ju hitta på något annat!


Igen kommer här inga fasta mått, man får smaka av själv och komma fram till vad man gillar.


Om man tänker på att äta mat från rena råvaror så ska man hitta fullfettsprodukten av gräddfilen. Är man dessutom lite rädd för magsjukebakterierna i de frysta bären kan man väl koka dem först - det tar bara bort lite av snabbglasskonceptet :)


Vispa lite grädde i en bunke, vi har ett visp- och ett mixerhuvud på vår stavmixer så det går smidigt att byta imellan. Klicka i gräddfil och frysta bär (samt evt lite socker) och mixa till önskad konsistens - ät direkt!


Glassälskarens kommentar:

Vinbären var lite väl syrliga så en liten sked socker var nödvändig. Man får blanda grädde och gräddfil efter smak men passa er för att ta för mycket grädde - det blir riktigt mättande!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards