Direktlänk till inlägg 24 januari 2010
Snabbglass i alla dess former
Ibland måste man bara ha glass. Speciellt fram mot kvällskvisten och nu när jag slutat äta choklad får man ju hitta på något annat!
Igen kommer här inga fasta mått, man får smaka av själv och komma fram till vad man gillar.
Om man tänker på att äta mat från rena råvaror så ska man hitta fullfettsprodukten av gräddfilen. Är man dessutom lite rädd för magsjukebakterierna i de frysta bären kan man väl koka dem först - det tar bara bort lite av snabbglasskonceptet :)
Vispa lite grädde i en bunke, vi har ett visp- och ett mixerhuvud på vår stavmixer så det går smidigt att byta imellan. Klicka i gräddfil och frysta bär (samt evt lite socker) och mixa till önskad konsistens - ät direkt!
Glassälskarens kommentar:
Vinbären var lite väl syrliga så en liten sked socker var nödvändig. Man får blanda grädde och gräddfil efter smak men passa er för att ta för mycket grädde - det blir riktigt mättande!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|