Direktlänk till inlägg 1 februari 2010
Denna sallad bjöds vi på hos Jonas föräldrar, och den är fantastiskt god, en av de godaste sallader jag fått serverad och i tävlingsklass med salladen jag fick på Restaurang Tuyo på La Gomera med valnötter, äpple, parmesanost och annat smaskigt.
Till denna sallad som skulle kunna ätas som ensamrätt serverade vi tunnt skivad ryggbiff - me like..
Sallad med ALLT det goda
6 portioner
1 pkt bacon (140 g)
2 avokados
3 tomater/1 ask cocktailtomater
1 bit purjolök (ca 15 cm)
Rosta valnötterna UTAN FETT i en stekpanna och lägg åt sidan.
Strimla bacon och stek knaprigt i panna. Låt rinna av på hushållspapper.
Skölj salladsbladen noga och lägg upp i en storbottnad skål eller fat med kant. Skiva tomaterna, purjolök och äpple och lägg ovanpå salladen. Blanda ihop dressingen.
Så här långt kan salladen förberedas i förväg! Vid servering gröp ur avokadorna och lägg ovanpå salladsbädden, häll över valnötter och dressing - servera omedelbums!
Allt det godas kommentarer:
Jag har inget att säga, denna sallad kommer i direkt led från himlen. Det kan bara bli underbart.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
|