Direktlänk till inlägg 14 februari 2010

Sötstark kycklingwok med äggnudlar

Av Jessica - 14 februari 2010 00:25



Varje fredag - hela dagen, går jag och längtar efter helgen. Hela dagen på jobb är jag bara så lyckligt förfestande inför helgen att jag glömmer tid och rum och dagen bara flyger förbi. Sen är det dags att ta sig hemåt, som oftast slumrar jag till på Öresundståget (som alla andra resenärer) och vaknar groggy när det är min tur att stiga av.


Denna sömndruckenhet håller sedan i sig resten av fredagen och alla mina storslagna planer om att göra allt det där som hopat sig under veckan; diska, städa, laga mat, vila, träna, se en film och bara mysa blir till en stor luftbubbla som spricker i samma sekund som mitt huvud landar på soffkuddarna.


Men det gör inget, för då tar man fram ett recept som det här - enkelt, gott och snabbt och sen glömmer man alla måsten och fokuserar på vad helgen egentligen har för betydelse - att kunna göra precis det man själv har lust till, varken mer eller mindre.


Så här kommer receptet på en sötstark kycklingwok med nudlar som sköter sig själva, det kan inte bli bättre!



Sötstark kycklingwok med äggnudlar

4 port


500 g kycklingfilé

1 broccolistånd

150 g färska champinjoner

2 röda paprikor

olja + smör till stekning

1 vitlöksklyfta

2 msk soja

3 msk sweet chilisås

½ röd chili, urkärnad

1 tsk riven färsk ingefära

4 port äggnudlar

100 g cashewnötter



Strimla kycklingfiléerna och paprikor. Skiva champinjonerna och dela broccoliståndet i mindre buketter. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Tillsätt sedan paprika och champinjoner. Låt svampen ånga av sig lite och tillsätt sedan soja, sweet chilisås, finhackad röd chili och ingefära. Låt puttra några minuter.


Koka upp vatten till nudlarna och låt dra i ca 5 minuter (se anvisning på förpackningen). Tillsätt kokta nudlar och broccolibuketter i pannan och blanda runt. Strö över cashewnötter vid servering.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards