Direktlänk till inlägg 14 februari 2010
1½ månad utan choklad och här tänker ni att nyårslöftet är brutet.. men nej!
Utseendet kan lura vem som helst men bakom kokosen döljer sig en hälsosam och överraskande smakkombination av frukt och nötter.
Snöbollar med grönt te och citron
40-45 st
200 g osaltade cashewnötter
400 g färska dadlar
1 krm grönt te, malet till fint pulver
Rivet skal och saft av en ekologisk citron
1 knivsudd vaniljsocker
½ tsk kanel
2-3 dl kokosflingor
Kör cashewnötter och dadlar i en matberedare eller mixer till en massa med småbitar, har du bara en stavmixer föreslår jag att du gör det i omgångar. Mal det gröna teet med en mortel och tillsätt te, rivet skal och saft av en citron, vaniljsocker och kanel i massan. Rulla till små bollar med blöta händer och doppa bollarna i en liten skål med kokosflingor. Förvara kylskåpskallt!
Snöbollskommentarer:
Gällande ingrediensen grönt te - jag använde mitt Kusmi te med jordgubbar eftersom jag tänkte att de kunde smaka gott med citronen, men ett gyokuro eller en senchatyp tror jag funkar utmärkt, jag kanska hade ökat mängden lite dock.
En bra smaksättning med kanelen vore också ett grönt chai, absolut värt att prova!
Detta är i grunden et danskt recept, med några alterationer. Så konsistensen ska vara som danskt fruktpålägg om ni provat det, det är plattor och stänger av dadlar och nötter och annan frukt typ. Ganska grovt men ändå geggigt sammanhållande!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
|