Direktlänk till inlägg 11 april 2010

Viltgryta med lingon & pommes duchesse

Av Jessica - 11 april 2010 12:00

 


Viltgryta med lingon

4 port


240 g fryst skav (ren/älg/vilt)

200 g champinjoner

1 msk steksmör

1 stor rödlök

salt, peppar

~ 3 dl creme fraiche/matlagningsgrädde

1 msk outspädd svartvinbärssaft

1-2 tsk timjan

½ msk soja

1 dl frysta lingon

ruccola


2 potatisar per person

smör

2 dl mjölk

2 äggulor


Skala potatisen, dela evt. på hälften och låt koka i lättsaltat vatten. Låt skavet tina något.


Sätt ugnen på 250 grader. Skölj svampen och skär i mindre bitar. Lägg svampen i en torr stekpanna och låt vattna ur sig på medelvärme. Tillsätt matfettet och viltskavet. Finhacka löken och låt den steka med när viltköttet fått lite färg. Salta och peppra.


Kör potatisen till mos med smör, mjölk och 2 äggulor i matberedare/mixer. Häll upp i spritspåse och spritsa ut på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter.


Tillsätt creme fraiche, svartvinbärssaft, timjan och soja i pannan. Låt småputtra några minuter. Blanda sist ner lingonen och låt allt bli varmt.


Servera viltgrytan med pommes duschesse och en handfull ruccola!



Spritsarens kommentarer:

Jag gillar pommes duchesse. Det får man bara de få gånger om året man äter plankstek och det smakar alltid bättre än vanligt potatismos.

Eftersom spritsen är nedpackad med resten av köksredskapen fick en vanlig fryspåse duga - men jag måste sluta göra spritshålet så litet.. allt ser ut som hundbajs :)

 
 
ANna

ANna

6 maj 2010 20:17

Hoppas allt är bra med dig! Det var ett tag sen du skrev nu, saknar dig i blogg-världen :-) Trevlig helg! Kram Anna

http://iannasliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards