Direktlänk till inlägg 17 december 2010

Pumpasoppa med rostade pumpakärnor

Av Jessica - 17 december 2010 15:15

 


Denna soppa serverade vi hemma hos Josefin till alla helgons dag. Färgerna är härligt färgsprakande, passar väldigt bra nu på vintern när alla går klädda i mörka kläder och det är mörkt mest hela tiden. Soppan är extra god eftersom grönsakerna rostas innan de blir till soppa och rostade pumpakärnor, det är något helt fantastiskt det!


Pumpasoppa med rostade pumpakärnor

4 port


ca 1 kg butternut squash

8 schalottenlökar

6 vitlöksklyftor

½ dl färsk timjan

3 msk olivolja

salt, peppar

1 dl grädde

2 dl vitt vin

6 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning


1 dl färsk mynta

½ dl olivolja

2 krm salt


1 dl rostade pumpakärnor


Dela pumpan, skala den och gröp ur kärnorna. Skär pumpaköttet i bitar och lägg i en långpanna. Skala och dela schalottenlöken, vitlök och lägg i långpannan. Ringla över olivolja och timjan och baka i ugnen på 200 grader ca 30 minuter.


Ta ut långpannan och häll allt i en rymlig gryta. Tillsätt grädde, vin, vatten och grönsaksbuljong. Mixa till en slät soppa, koka upp och smaka av med salt och peppar. Mixa myntan med olivolja och salt och ringla över soppan vid servering.


Servera med ett gott bröd, exempelvis Ninas pizzabröd (recept inom kort).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards