Direktlänk till inlägg 4 juli 2010

Veganpannkakor med svamp och tomat

Av Jessica - 4 juli 2010 08:45

 


En ordentlig söndagsfrukost är ibland ett krav efter en hård helg. När kudden gör sig påmind länge om morgonen älskar jag att få en frukost/lunchrätt att vakna (eller lägga sig i soffan) på. Första gången jag provat veganpannkakor, alltså med sojaprodukter och utan ägg, vilket gick jättebra och dessutom är supersmidigt om man inte råkar ha ett ägg hemma när man är sugen på pannkakor!



Veganpannkakor med svamp och tomat

2-3 port


140 g vetemjöl

1 msk sojamjöl

ca 1 tsk bakpulver

salt

4 dl sojamjölk

vegetabilisk olja att steka i

250 g små champinjoner

250 g cocktailtomater

2 msk sojagrädde/mjölk

en handfull pinjenötter

gräslök


Sikta vete-, sojamjöl och bakpulver. Tillsätt sojamjölk och en nypa salt och blanda till en jämn smet. Värm olja i en stekpanna och använd ca 3 msk smet / pannkaka. Stek på mellanhög värme tills bubblor bildas på ena sidan, vänd. Det blir ca 10 pannkakor av smeten.


Skölj svampar och tomarer. Värm lite mer olja i en annan stekpanna och stek svamparna mjuka, tillsätt tomater halverade eller hela och stek ett par minuter. Tillsätt pinjenötter och låt dessa få färg innan du tillsätter sojagrädde/mjölk, saltar och pepprar och låter koka ihop.


Stapla 3 pannkakor ovanpå varandra, toppa med svamp- och tomatröran och klipp över gräslök. Servera!



Gräddiga kommentarer:

Jag kunde absolut nöjt mig med två pannkakor staplade på varandra och hälften av toppingen men jonas var hungrig och tyckte det var alldeles lagom. Det beror lite på hur hungrig man är. Vill man servera fyra kan man bara göra pannkakorna lite mindre, kanske av 2 msk smet och dela på svamp- och tomatröran.


Det var en god matig frukost som jag absolut tänker göra igen!

 
 
Anna

Anna

5 juli 2010 08:02

Hej Jessica! I min tiramisu hade jag dooleys istället för amaretto o därför kallade jag den "min" variant, eftersom jag inte hade amaretto hemma... Men det smakar precis som jag tycker det ska smaka, smaskens! Jag blev faktiskt riktigt nöjd med tiramisun, den smakade ännu bättre dagen efter när den saftat till sig... Ha en riktigt fin sommar! Kram Anna

http://iannasliv.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards