Direktlänk till inlägg 6 juli 2010

Mammas linssoppa med squash och bulgur

Av Jessica - 6 juli 2010 17:15

 


Nu mina vänner ska ni bara höra.. Detta recept på linssoppa har gått i arv från min mamma, en modern klassiker som smakar helt fantastiskt OCH inte tar mer än en halvtimme att tillaga - perfekt en vardagskväll när orken tryter och hungern är på intågande.


Mammas linssoppa med squash och bulgur

4 portioner


1 gul lök

1 msk riven färsk ingefära

1 tsk spiskummin

1 tsk koriander

olja till stekning

1 dl bulgur

1½ l vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 morötter

1 liten squash

2 dl röda linser

1 msk pressad citron

salt, peppar

1 dl matlagningsyoghurt


Skala och skiva löken. Fräs lök, ingefära och kryddor i en tjockbottnad gryta. Tillsätt bulgur, vatten och buljongtärningar och låt koka i tio minuter på svag värme. Skala morötterna och dela dem och squashen i kvartar. Tillsätt grönsaker och linser och låt småkoka i ytterligare 5-10 minuter (tills linserna är klara). Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med en klick matlagningsyoghurt!


Kommentarer:

Åter igen, väldigt väldigt väldigt god soppa. Sist garnerade vi med basilika vilket var jättegott, funderar på om man inte kan ha lite basilikablad i själva soppan också, värt att prova nästa gång. Servera med en skiva gott bröd - och njut!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards