Direktlänk till inlägg 10 juli 2010

Brasilianskt bananbröd

Av Jessica - 10 juli 2010 07:45

 

Detta är vad jag har blivit itutad som ett brasilianskt bananbröd, inte av en brasilianare då utan av nätet. Efter närmare efterforskning så kan det vara så att mitt bröd är lika brasilianskt som hawaiipizza är italienskt. Smakar gör det dock och är absolut värt ett försök, mindre sött än vanlig banankaka men absolut inget bröd mer bara ett fantastiskt god matstund om det så är vid frukostbordet, på resan, i parken, till kaffet eller som godnattsnack!


Jag tror jag måste åka till Brasilien och undersöka saken närmre... :)


Brasilianskt bananbröd

1 avlångt bröd


150 g rumsvarmt smör

1 msk rårörsocker

1 msk vaniljsocker

2 ägg

5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1-1½ tsk malen muskot

2 dl grovt hackade paranötter (1 till brödet+1 till garnering)

2 dl russin

3 mogna bananer

smör+kokosflingor till formen


Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, rårörsocker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en fluffig smet. Blanda vetemjöl, bakpulver, muskotnöt, hackade paranötter och russin i en separat skål. Mosa bananerna i en annan. Vänd växelvis ned mjölblandningen och bananerna i äggsmeten och rör till en slät smet. Smöra och mjöla en avlång form ca 1½ l med kokosflingor, stjälp ner smeten och dekorera med resten av paranötterma.


Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 1 timme och 15 minuter. Låt kakan svalna ca 15 minuter i formen innan du stjälper upp den - förvara svalt!



Skeptiska kommentarer:

Jag har en sorts favoritrussin, det är jumborosiner från netto i danmark, de är fantastiskr saftiga och goda men som namnet antyder - jumbo. Det hade varit bättre om jag halverat dessa eftersom brödet nu har lite svårt att hålla ihopa - jag tror dock att det blir bättre när den förvarats svalt ett tag!


Lite smör på den så har vi en deal!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards