Direktlänk till inlägg 3 september 2010
Jag har inte tänkt så mycket på negerbollar/chokladbollar sedan jag slutade äta choklad som nyårslöfte (det har gått nio månader sedan dess, helt sjukt!) Men det är ändå något speciellt i konsistens och smak så här kommer ett chokladfritt alternativ, men ändå lika bra!
Det är förresten också min födelsedag idag, å hur kan det firas bättre än med en riktigt god kaka?
Fantastiskt goda havrebollar
30 st
6 dl havregryn
2 dl socker
1 dl kokos
1 msk vaniljpulver blandat med socker
150 g rumsvarmt smör
½ dl starkt kaffe
evt. en skvätt mjölk
kokos att rulla i
Blanda alla torra ingredienser med det mjuka smöret. Lägg till kaffe och evt. lite mjölk om det verkar torrt. Vispa sedan sönder smeten med elvisp tills havregrynen är smuliga. Ställ in smeten i kylen ca 15 minuter.
Ta ut smeten, rulla till bollar och doppa i kokosflingorna, förvara bollarna kallt!
Kommentarer:
Jag tror att jag kan äta hela denna satsen under loppet av några dagar. Det är mycket lätt att gå och nalla i kylen när man är sugen :) Bollarna ska kunna frysas men har ej provat detta själv - det blev inga över!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|