Direktlänk till inlägg 20 september 2010
Jag tror att dessa plättar skulle kunna ätas när som helst på dygnet för att de är så otroligt goda. Men idag är det måndag eftermiddag, du är måndagstrött eller måndagspigg men behöver inte slösa din dyrbara höstenergi till att laga mat oavsett vilket. Så släng ihop dessa, ät dem som de är eller i ett tortillabröd/pitabröd med finskivad lök, tomater, avokado och annat gott mais voilà - så var middagen fixad!
Zucchiniplättar
10 st
450 g riven zucchini
1 ägg
100 g fetaost, smulad
1-1½ dl vetemjöl
lite salt
½ tsk nymalen svartpeppar
½ dl hackad dill
rapsolja till stekning
evt. tillbehör
Skölj och riv zucchinin med skal och lägg i ett durkslag, pressa ut så mycket vätska du kan! Blanda den rivna zucchinin med alla ingredienser utom stekoljan och evt. tillbehör :)
Hetta upp olja i en panna och klicka upp plättar i pannan, stek på medelhög värme i 2-3 minuter per sida. Servera med en kvist dill eller med förslagen ovan!
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|