Alla inlägg den 3 juni 2010

Av Jessica - 3 juni 2010 12:15




Så var dansterminen slut för denna gången, danseleverna var trötta på kanelbullar och pepparkakor och la in en request på morotsmuffins. Snäll som man är går man hem och svänger ihop en omgång, om jag får säga det själv, sinnessjukt goda muffins, som faktiskt nästan är bättre dagen efter!


Morotsmuffins med philadelphiaglasyr

12 stora, 40 små


2 stora morötter (ca 200 g)

2 dl valnötter + 1 dl till topping

6½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk kanel

½ tsk salt

200 g rumstempererat smör

1 dl brun farin

2 dl strösocker

2 ägg

2 dl mjölk


Glasyr

200 g philadelphiaost

3 dl florsocker

1 tsk citronjuice


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv morötterna och hacka valnötterna till muffinssmeten grovt. Finhacka den sista decilitern och lägg åtsidan.


Sikta ner mjölet i en bunke och blanda med bakpulver, kanel och salt. Rör det rumstempererade smöret och sockret pösigt i en annan bunke. Vispa i ägg och mjölk. Rör ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna och rör ordentligt.


Tillsätt morötter och valnötter och rör om igen. Fördela smeten i formar, fyll till 3/4. Grädda i ca 15 minuter på mittenfalsen eller tills en provsticka är torr. Låt muffinsen svalna på galler medans du gör glasyren.


Vispa philadelphia och florsocker jämnt och klumpfritt, smaka av med citronsaft. Låt muffinsen vara helt avsvalnade innan du brer på toppingen, avsluta med lite finhackade valnötter.



      Ovido - Quiz & Flashcards