Direktlänk till inlägg 22 mars 2010

Råriven rödbetssallad med äpple och sesamfrö

Av Jessica - 22 mars 2010 21:24

 



Här snackar vi om en bra start på veckan!


Rödbetor känns som en supergrönsak med sina mineraler och vitaminer, den ser ju också ut som en med sin härliga färg. Första gången jag lagade rödbetor själv var under en konstig 14 dagars diet i tonåren där jag bara kokte dem och sen försökte dissekera dem för att undgå skalet och jag vet inte vad. Jag gillade det iallafall inte.


Som tur är har jag kommit på lite mer raffinerade sätt att anrätta dessa godbitar på, som inlagda eller i en rödbetssallad, och ännu väntar en ordentlig borstj eller hur det nu kan stavas! Men egentligen behöver man inte koka dem alls, de små späda fungerar utmärkt rårivna som i receptet nedan!


Rårivna rödbetor med äpple och sesamfrö

ca 4 port


5 små rödbetor

2 syrliga äpplen

½ gurka

salt, peppar

sesamfrö


Skala rödbetorna med handskar på, därefter äpplena och eventuellt gurkan. Riv rödbetorna, äpplena och gurkan grovt på rivjärnet. Blanda alla ingredienser, smaka av med kryddor och sesamfrö.


Rårivarens kommentarer:

Jag kom på i efterhand att man kanske ska slänga sesamfrön i pannan en liten stund för mer nötig smak, det kan ni ju prova!


Jag skvätte även över lite citrusjuice över mina äpplen, sist jag gjorde råriven sallad med äpplen glömde jag det och det såg direkt mycket äckligare ut :/


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards