Direktlänk till inlägg 9 maj 2010

Crunchy detox salad

Av Jessica - 9 maj 2010 13:46

Jag har upptäckt något nytt om mig själv. Jag har aldrig gillat att bara sitta och läsa tidningar som tidsfördriv. Men så en dag i stan när jag köpte mina nya fantastiska färgglada skålar (se bilden nedan) i butiken vid kanalen köpte jag tidningen BAKA från Mat & Vänner.


Så läste jag den på väg till Skottland och två timmar bara flög förbi. På vägen hem köpte jag BBCs tidning Good Food och kom inte bara hem trots askmoln utan fick också sjukt mycket inspiration. Så that settles it, nu är jag tidningsläsare.


Här kommer ett modifierat recept från Good Food Magazine, en knaprig detoxsallad. Färgerna verkligen slår emot en och talar till både hjärna och ögon, en riktigt god sallad som bara blir bättre av att stå en dag och suga åt sig dressingen!


 



Crunchy detox salad

4 port


1 broccolihuvud

100 g torkade aprikoser

300 g rödkål

50 g solroskärnor

1 liten röd lök

2 cm färsk ingefära

1 apelsin, saften

2 tsk olivolja

1 msk balsamvinäger


Dela broccolihuvudet i små buketter och blanchera i en kastrull med kokande vatten i en minut. Skölj under kallt vatten och låt torka på lite hushållspapper. Skiva aprikoserna, finstrimla rödkålen och blanda med broccoli och solroskärnor i en större skål.


Finskiva rödlöken och lägg i en liten separat skål. Riv ner ingefäran, blanda ner apelsinsaften, oljan och vinägern. Låt dra i fem minuter så att löken mjuknar.


Häll dressingen över salladen och blanda ordentligt.



Färgglada kommentarer:

Denna sallad är verkligen en fröjd för ögat och magen, happy happy! Jag undrar om det vore en ide att torrosta solroskärnorna lite, det kan väl du prova? :)


Rödkål säljs inte så ofta i halvor och 300 g är bara en bråkdel av de enorma huvudena. Nu måste jag hitta rödkålsrecept för att använda resten av kålen och göra en ny omgång av denna sallad till kommande veckas luncher :)


Jag tror också att ett par små chiliflagor i dressingen hade varit trevligt!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards