Direktlänk till inlägg 9 maj 2010
Här kommer ännu en härlig vårsallad! Jag börjar vänja mig vid smaken av koriander, snart kanske jag till och med gillar den!
Gurksallad med rädisa och koriander
4 port
3 msk risvinäger
1 msk strösocker
några skvättar sesamolja
2 vårlökar
1 stor gurka
300 g rädisor
några blad koriander
Blanda risvinäger, socker, sesamolja och fint skivad vårlök i en större skål.
Skala gurkan och skrapa ut innanmätet med en sked, skär i halvmånar och lägg ner i dressingen. Skölj rädisorna och skiva även dessa fint! Lägg ner rädisorna i salladsskålen, blanda runt ordentligt och strö över några blad koriander.
Kommentarer:
Risvinäger och sesamolja finns oftast bland de asiatiska matvarorna i butiken och inte bland annan olja och vinäger. En omgång med pepparkvarnen är heller inte helt fel här.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|