Direktlänk till inlägg 9 maj 2010

Örtig aprikosquinoa

Av Jessica - 9 maj 2010 21:50


Här är en quinoasallad ur mitt engelska Good Food Magazine med några alternationer. Är presenterad some sidedish i tidningen.. Sidedish, sidorätt på svenska? Tillbehör? Känns inte helt som det duger heller.


Det känns som att denna rätt kan ätas för sig själv och efter att ha sett dokumentären Food Inc vet jag inte om jag vill äta kött i den utsträckning jag gör idag. Stackars industriavlade djur. Hur bra samvete är det tänkt man ska ha om man äter djur som lidit hela sina liv.


Jag hade ingen vegetarianrevolution när jag var tonåring. Jo, en skoldag, tills jag kom hem till den obligatoriska formfranskamackan med oboy och insåg hur mycket jag gillade påläggskinka. Men det var längesen vi åt formfranska, oboy och skinka nu och tiderna förändras. Dags att agera.





Örtig aprikosquinoa

4 port


4 port quinoa (följ anvisningar på förpackningen)

10 torkade aprikoser

1 lime, skal och saft

2 msk olivolja

1 handfull persilja

1 handfull myntablad

50 g rostade pinje- och hasselnötter

salt och peppar


Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Torrosta pinjenötter och hasselnötter i en stekpanna. Koka upp lite vatten och häll över aprikoserna. Låt dem svälla i några minuter.


Häll den kokta quinoan i en skål. Riv limeskalet över quinoan och tillsätt sedan limesaft, olivolja och en omgång salt och peppar. Häll av aprikosvattnet och hacka dem grovt tillsammans med persilja och mynta. Rör ner ört- och aprikoshacket i quinoan. Strö nötterna över.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards