Direktlänk till inlägg 9 maj 2010
Här är en quinoasallad ur mitt engelska Good Food Magazine med några alternationer. Är presenterad some sidedish i tidningen.. Sidedish, sidorätt på svenska? Tillbehör? Känns inte helt som det duger heller.
Det känns som att denna rätt kan ätas för sig själv och efter att ha sett dokumentären Food Inc vet jag inte om jag vill äta kött i den utsträckning jag gör idag. Stackars industriavlade djur. Hur bra samvete är det tänkt man ska ha om man äter djur som lidit hela sina liv.
Jag hade ingen vegetarianrevolution när jag var tonåring. Jo, en skoldag, tills jag kom hem till den obligatoriska formfranskamackan med oboy och insåg hur mycket jag gillade påläggskinka. Men det var längesen vi åt formfranska, oboy och skinka nu och tiderna förändras. Dags att agera.
Örtig aprikosquinoa
4 port
4 port quinoa (följ anvisningar på förpackningen)
10 torkade aprikoser
1 lime, skal och saft
2 msk olivolja
1 handfull persilja
1 handfull myntablad
50 g rostade pinje- och hasselnötter
salt och peppar
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Torrosta pinjenötter och hasselnötter i en stekpanna. Koka upp lite vatten och häll över aprikoserna. Låt dem svälla i några minuter.
Häll den kokta quinoan i en skål. Riv limeskalet över quinoan och tillsätt sedan limesaft, olivolja och en omgång salt och peppar. Häll av aprikosvattnet och hacka dem grovt tillsammans med persilja och mynta. Rör ner ört- och aprikoshacket i quinoan. Strö nötterna över.
Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :) På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången! Ha det...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|