Direktlänk till inlägg 1 juni 2010

Supersnabba linsgrytan

Av Jessica - 1 juni 2010 14:30

 


Vissa dagar när man kommer hem från jobb får det bara inte ta för lång tid att laga middag. Detta är en rätt som är klar till riset är kokt. Det tar inte mer än 25 minuter från att du står och sköljer riset tills du kan sätta dig ner vid bordet och äta, en perfekt snabbmiddag så man kan njuta av resten av den lediga kvällen samt få lunchlådor till dagen efter!




Supersnabba linsgrytan

6 port


6 port ris

1½ dl röda linser

5 dl vatten

1 ekologisk grönsaksbuljongtärning

2 gula lökar

1 röd paprika

1 grön paprika

1 liten burk majs

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

2 msk jordnötssmör

salt, peppar

lite chiliflagor eller något annat kryddigt

isbergsallad


Börja med att sätta igång riset enligt anvisningar på förpackningen. Skölj och koka linserna i vattnet tillsammans med buljongtärningen i ungefär 10 minuter. Under tiden hackar du lök, paprika, vitlök och steker detta i en stekpanna 2-3 minuter. Blanda ner grönsakerna i de mjuka linserna och rör ner resten av ingredienserna. Låt allt koka några minuter medan du sköljer salladen och dukar bordet. KLART!



Snabba kommentarer:

Detta receptet var ursprungligen för 4 port så vi gjorde 4 port ris. Vi fick otroligt mycket gryta över och åt resten av grytan med stora isbergsalladsblad som fick agera tortillabröd vilket gick mycket bra det med :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards