Direktlänk till inlägg 12 juni 2010

Frukostomelett för en vinnare

Av Jessica - 12 juni 2010 07:15

 

Idag, lördagen den 12 juni 2010 springer jag broloppet. Jag, som inte har löptränat mer än ett år, med en längsta tävlingsdistans på 5 km, ska springa en halvmara på 21 kilometer.


Varför? Kan man fråga sig själv. Men förra hösten, sedan när jag löptränat en sommar med goda resultat och såg anmälan till broloppet, en chans att springa över den bro som jag dagligen åker fram och tillbaka på mellan Malmö - Köpenhamn, ett lopp som anordnades år 2000 när bron invigdes och som förmodligen inte kommer att hållas igen efter i år, så tog jag chansen. Jag såg en sjukt peppande bild framför mig - jag kommer att ha sprungit en halvmara.


Efter den LÅÅÅÅÅNGA vintern med få träningsmöjligheter,en köksrenovering och en bihåleinflammation som inte släpper senare såg jag en annan bild framför mig - jag kommer att fullfölja loppet, jag bryr mig inte om tiden men jag ska klara det.


Och där står vi nu. Idag tar jag mig över Öresundsbron och det ska bli sjukt roligt.


En frukost som alltid känns bra i magen är en omelett. Proteiner och grönsaker samt en skiva gott bröd. Vi har nyligen köpt en råsaftcentrifug eller en juicemaskin eller vad det nu heter, och när vi gjorde morotsjuice får man härlig morotsmassa kvar i behållaren brevid, den hamnade fint i omeletten!


Ska även prova att göra selleribiffar efter sellerijuicen och en massa annat spännande. Återvinning är ordet!



Frukostomelett

2 port


2 dl finrivna morötter

1 gul lök

4 champinjoner

4 ägg

75 g fetaost

1 tsk tomatpuré

några stänk tabasco

salt, peppar

torkade chiliflagor

torkad skivad vitlök

2 rostade brödskivor

grönsaker + persilja som tillbehör


Finhacka lök och champinjoner, smula fetaosten och blanda tillsammans med morötterna i en bunke. Blanda ner äggen, tomatpurén, salt, peppar, chili och torkad vitlök tillsammans med grönsakerna och osten. Rör till en välblandad smet.


Stek på svag värme tills omeletten fått fin färg. Vänd med hjälp av en tallrik. Rosta två brödskivor, lägg upp omeletten med en brödskiva och grönsaker vid sidan av. Garnera med persilja.



Kryddiga kommentarer:

Torkad skivad vitlök är en av de bästa uppfinningarna någonsin, du får smak av vitlök som varken är stark eller dominerande. Några chiliflagor och lite tabasco gör susen en seg helgmorgon!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards