Direktlänk till inlägg 18 juni 2010

Pasta med mynta, lime och mozzarella

Av Jessica - 18 juni 2010 17:00

 


Ännu en kulinarisk upplevelse från Barcelona. På min favoritrestaurang i staden Bar Lobo blev Jonas serverad denna underbart enkla men smakfulla rätt och bara 20 m längre ner på smågatorna fick vi en helt annan tapas upplevelse. Rätten ser inte mycket ut för världen men överraskar desto mer. Barcelona är ganska fantastiskt, både i matväg och samtliga övriga kategorier. Jag vill åka tillbaka!


Pasta med mynta, lime och mozzarella

4 port


4 port pasta

1 boll mozzarella

2 lime

några stänglar mynta

salt och peppar

olivolja

parmesanost

evt. tillbehör: en avokado, 300g quornstrimlor


Koka pastan. Strimla bollen, spara lite av vätskan som osten legat i. Blanda vätskan med mozzarella, saften av två lime, grovhackad mynta, en skvätt olivolja samt salt och peppar. Häll såsen över den nykokta pastan, toppa med lite nyriven parmesan och servera som den är eller med lite quornstrimlor och avokado!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 juni 2011 21:11

Nu är juni snart slut och halva nyårslöftet är infriat, inbloggat, lagat, uppätet och mätt och belåtet :)   På www.jessicas365.se / jessicasmat.wordpress.com hittar ni mitt årsprojekt 2011 - 365 recept på 365 dagar. Kolla framgången!   Ha det...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:32


    Ok, så här ligger det till. Mitt nyårslöfte för 2010 var att inte äta choklad på ett helt år. När jag nu lyckats med detta skulle det firas med den chokladigaste tårtan på denna jord, och, jag tror att denna tårtan uppfyller det kravet! D...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:23


    På nyår är det tydligen förbestämt att man ska äta kött. Fläskfilé och oxfilé finns det tuuuuusentals recept på.. Men om man nu inte vill äta kött på nyår? Och om man inte vill stå och laga en ledsen gris eller ko till sina vänner som man...

Av Jessica - 3 januari 2011 22:09


    Förrätten till nyår 2010/2011. En riktigt god bakelse som inte bara är vacker att se på :) Kräftstjärtar kan med fördel användas istället för räkor till nyår, det kändes ännu mer lyxigt och lite nytänkande (iallafall för mig)!   Kräft...

Av Jessica - 3 januari 2011 21:59


    Här kommer fördrinken från nyår 2010/2011. Ett fruktigt, uppfriskande bål som med fördel kan förberedas tidigt på dagen!   Ananasbål ca 2½l bål   vodka 1½ dl färskpressad limejuice 2 citroner, saften 200 g kärnfria gröna d...

Ovido - Quiz & Flashcards